Zene

Fájlkatalógus

Nyitólap » Fájlok » Receptek!

Kacsazsírban sült máj
2011-12-04, 1:31:03


Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj (vagy kacsa-, libamáj)
tej
50 dkg kacsazsír
12 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
nagyszemű só
őrölt pirospaprika

A májról levagdossuk a fehér részeket, megmossuk és egy éjszakára (vagy néhány órára) tejbe áztatjuk (el kell lepnie).
Másnap szárazra törölgetjük, negyedekbe vágjuk, egy hústűvel több helyen megszurkáljuk.
A kacsazsírt egy nagy mély serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a megtisztított fokhagymákat és a vöröshagymát négybe vágva. Melléjük tesszük a májat is egy rétegben és közepes lángon, fedő alatt kb. 7 percig sütjük. (Ne emelgessük a fedőt, mert fröcsköl).

Ezután a májakat megfordítgatjuk, és egy picit nagyobb lángon, fedő nélkül további 7 percig sütjük. Ekkor egy nagyobb tál aljába pirospaprikát és sót szórunk, rászedjük a májat és a fokhagymákat, megsózzuk, majd rászűrjük a zsírt.
Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben megdermesztjük. Friss fehér kenyérrel, paradicsommal tálaljuk. 


Kategória: Receptek! | Hozzáadta: RohályApu
Megtekintések száma: 1429 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Belépés

Naptár

Kategóriák

Receptek! [3]