Fájlkatalógus
Nyitólap » Fájlok » Receptek! |
Kacsazsírban sült máj
2011-12-04, 1:31:03 | |
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (vagy kacsa-, libamáj) tej 50 dkg kacsazsír 12 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma nagyszemű só őrölt pirospaprika A májról levagdossuk a fehér részeket, megmossuk és egy éjszakára (vagy néhány órára) tejbe áztatjuk (el kell lepnie). Másnap szárazra törölgetjük, negyedekbe vágjuk, egy hústűvel több helyen megszurkáljuk. A kacsazsírt egy nagy mély serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a megtisztított fokhagymákat és a vöröshagymát négybe vágva. Melléjük tesszük a májat is egy rétegben és közepes lángon, fedő alatt kb. 7 percig sütjük. (Ne emelgessük a fedőt, mert fröcsköl). Ezután a májakat megfordítgatjuk, és egy picit nagyobb lángon, fedő nélkül további 7 percig sütjük. Ekkor egy nagyobb tál aljába pirospaprikát és sót szórunk, rászedjük a májat és a fokhagymákat, megsózzuk, majd rászűrjük a zsírt. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben megdermesztjük. Friss fehér kenyérrel, paradicsommal tálaljuk. | |
Megtekintések száma: 1429 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0 |